Naschoolse opvang

Vanwege het coronavirus is momenteel de naschoolsopvang gewijzigd.

U kunt bij de leerkracht of de administratie even informeren wat dit betekent voor u en uw kind.

 

Basisschool ‘t Palet sluit i.v.m het Coronavirus op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voor de groepen 1 t/m 8 om 15.00 uur. Woensdag om 12.30 uur.

Dit heeft gevolgen voor de buitenschoolse opvang.

't Palet heeft een samenwerkingsverband met 1 centra voor naschoolse opvang (ook wel buitenschoolse opvang genoemd) in de directe omgeving van de school. Deze opvang is voor kinderen die de basisschool bezoeken maar na schooltijd en in de vakanties opvang nodig hebben. Dat kan zijn omdat de ouder(s) werken, zelf naar school gaan of om andere redenen hun kind(eren) niet zelf op kunnen vangen.

Bij de naschoolse opvang werken gediplomeerde leidsters. De leidsters komen de kinderen na schooltijd van school ophalen, zo weet u zeker dat uw kind veilig van school naar de opvang gaat.

Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u zelf contact opnemen met deze opvang. Het gaat om het volgende centrum; "2 Penselen" van 2 Samen Kinderopvang (www.2samen.nl) zie hieronder:

 

 

 

2 Penselen ( Schilderswijk )

Website 2Samen klik hier 

nso
Doedijnsstraat 8
2526ED Den Haag
Openingstijden
kinderdagverblijf
ma/di/wo/do/vrij

7.30 tot 18.00 uur

buitenschoolse opvang
schooldagen
vakantiedagen


na school tot 18.00 uur
07.30 tot 18.00 uur

Gezellig kindercentrum naast het gebouw van ’t Palet Doedijnsstraat
• Speeltuin in de buurt
• Eigentijdse groepsruimtes
• Speelplekken voor alle leeftijden
• Kinderdagverblijf voor kinderen vanaf 6 weken
• Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-13 jaar


2Penselen is een kindercentrum gelegen in de Schilderswijk, een multiculturele wijk nabij het centrum van Den Haag.
In onze groepsruimtes is er voldoende speel- en ontwikkelingsmateriaal dat aansluit op de verschillende leeftijden, wensen en behoeften van de kinderen. We hebben een aantrekkelijke ruimte voor de baby’s, een peutergroep, een BSO ruimte en een afgesloten buitenterrein. De pedagogisch medewerkers organiseren regelmatig leuke- en uitdagende activiteiten voor de kinderen.

Voorschoolse educatie
De peutergroep van 2Penselen, voor kinderen van ½ tot 4 jaar en werkt met VVE, het erkende voorschoolprogramma Uk en Puk. De hiervoor extra opgeleide en gediplomeerde pedagogisch medewerkers spelen met de kinderen en werken aan de hand van het VVE-programma, dat de kans vergroot dat de kinderen op de basisschool goed kunnen meekomen.
Voorschoolse educatie houdt in dat kinderen op jonge leeftijd meedoen aan educatieve en ontwikkeling stimulerende programma’s die speels zijn opgebouwd. De programma’s beginnen in de peutergroep en lopen door tot in sommige kleutergroepen van diverse basisscholen in de buurt.

Met voorschoolse educatie stimuleren we de ontwikkeling van kinderen om hun kansen op een goede schoolloopbaan en maatschappelijke carrière te vergroten. Hiervoor ontvangen wij subsidie van de gemeente. De gemeente Den Haag wil de ontwikkelingskansen van kinderen vergroten, met name daar waar sprake is van (mogelijke) achterstandssituaties. We werken o.a. aan de taalontwikkeling, de sociaal emotionele ontwikkeling, de motorische ontwikkeling en aan de zelfredzaamheid. De kinderen ervaren vooral dat zij aan het spelen zijn. Ondertussen bieden wij hen activiteiten aan die gericht zijn op het stimuleren van hun ontwikkeling.
nso2

Buitenschoolse opvang Bij de buitenschoolse opvang spelen de kinderen met materiaal dat zij zelf kiezen. Zij kunnen meedoen met de aangeboden activiteiten, maar kunnen ook hun eigen spel spelen. Belangrijk hierbij is dat de kinderen zich thuis en op hun gemak voelen. Na een schooldag is er behoeft aan ontspanning en beweging. Dat kan binnen in de groepsruimten of buiten op het terras of in de speeltuin.


De kinderen krijgen eten en drinken aangeboden en in de vakantie dagen krijgen zij tussen de middag een (brood) maaltijd.
Wij halen kinderen op van diverse scholen in de buurt.

 nso3