Peuterleerplek

peuterspeelzaal

't Palet heeft een samenwerkingsverband met JongLeren. Deze peuterleerplekken zijn allemaal ondergebracht in onze gebouwen. Deze peuterleerplekken bieden kinderen vanaf 2,5 jaar de mogelijkheid om vijf dagdelen in de week lekker te komen spelen.

Een peuterleerplek is een veilige en prettige omgeving voor jonge kinderen:
om zich te ontwikkelen samen en met leeftijdsgenootjes
om zich de Nederlandse taal eigen te maken
en zich voor te bereiden op de basisschool


In een groep van maximaal 15 kinderen zal uw kind begeleid gaan worden door twee ervaren en deskundige pedagogisch medewerkers. De medewerkers bedenken dagelijks allerlei leuke en uitdagende activiteiten die geschikt zijn voor jonge kinderen en hun specifieke ontwikkeling. Zo wordt er veel met de kinderen gezongen, geknutseld, gebouwd, gepuzzeld, gelezen en gespeeld. Uw kind leert iedere week weer volop nieuwe dingen!

De peuterleerplekken werken binnen de visie van Startblokken. Dat betekent dat de ontwikkeling van uw kind centraal staat en dat er goed gekeken wordt naar de ontwikkelingsbehoeften van uw kind.
Leren door te spelen en je ontwikkelen in je eigen tempo!
Dat ook basisschool 't Palet binnen deze visie werkzaam is zorgt ervoor dat de peuterleerplek en de basisschool naadloos op elkaar aansluiten.

Natuurlijk bent u altijd van harte welkom om een van onze peuterleerplek te bezoeken, dit gaarne op afspraak.

 

 Peuterleerplek

JongLeren is dé organisatie in Den Haag waar peuters spelend leren en zich zo ontwikkelen. Bij ons kunnen jonge kinderen (2-4 jaar) en hun ouders al heel veel leren. Kinderen leren en ontwikkelen zich vooral door te spelen. Wij denken dat kinderen het meeste leren als zij zelf ontdekken en ervaren. Wij hoeven niet altijd in te grijpen of oplossingen te bedenken. Bij JongLeren sluiten we aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid en fantasie van kinderen. Ze mogen bewegen in plaats van stilzitten. Ze mogen pakken in plaats van afblijven. En ze kunnen vertellen in plaats van stil zijn.

Alle Peuterleerplekken van JongLeren zijn verbonden aan een basisschool. De methode die we op de Peuterleerplek gebruiken voor de ontwikkeling van de kinderen, Startblokken, is dezelfde als die van de samenwerkende basisschool. Zo wordt uw kind stap voor stap voorbereid op de kleuterklas van de basisschool.

Medezeggenschap Bij JongLeren vinden we het belangrijk dat er goed contact is tussen de ouders/ verzorgers en de medewerkers. We wisselen informatie uit zodat we samen kunnen werken aan de ontwikkeling van uw kind. U kunt vragen stellen aan de leidsters tijdens het halen en brengen van uw kind. En als u meer tijd nodig heeft, kunt u altijd een afspraak maken. We betrekken u bij de verschillende activiteiten, en vragen u bijvoorbeeld om mee te helpen bij een feest, of te begeleiden bij een uitstapje. U krijgt regelmatig een nieuwsbrief en we nodigen u uit voor ouderbijeenkomsten. Daar gaan we met ouders in gesprek over bepaalde onderwerpen, zoals taalontwikkeling of de basisschool. Sinds dit jaar is er een actieve oudercommissie die ons adviseert over de kwaliteit van ons aanbod en meedenkt hoe we ouders zo goed mogelijk kunnen betrekken.

.

JongSamen Als uw kind tussen de 2 en 2,5 jaar is, kunt u binnenkort naar een groep waar u iedere week samen met uw kind kan komen spelen.

In deze activiteit staan uw vragen over de ontwikkeling van uw kind en de opvoeding centraal.

Inschrijven

U kunt uw kind inschrijven voor de peuterleerplek via deze link: https://jongleren.ouderportaal.nl/portal/page/kocon/subscribe.seam#subscription

Het is fijn als u uw kind zo vroeg mogelijk inschrijft. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe groter de kans dat uw kind op de leeftijd van 2.5 jaar kan beginnen.

Op onze website www.jonglerendenhaag.nl vindt u belangrijke informatie over ons. Wie we zijn, wat we doen en waar u ons kunt vinden. Maar ook wat de kinderen leren en doen op de Peuterleerplek en in een Samenspelgroep

We hebben ook een informatieboekje voor u. Daarin staat alle informatie over JongLeren, maar dan iets uitgebreider. Op alle locaties van JongLeren kunt u het boekje gratis ophalen. En als u wilt, kunnen wij u ook een boekje opsturen. Mail dan uw adres naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en schrijf in de mail dat u graag een informatieboekje wilt ontvangen.

Heeft u hulp nodig bij het inschrijven of u nog vragen? Neem dan contact met Petra Berk: 0643395247 of mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U kunt ook mailen of bellen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 070 205 20 00. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Team Peuterpalet

Op dit moment zijn er 7 peutergroepen verbonden aan het Palet. Op de Vaillantlaan zijn dit Peuterpalet 1, 2 en 3.

Team Peuterpalet 1 bestaat uit Jennifer van der Stijl, Neslihan Batun en Tuba Ipek kunt u bereiken op 06 51026509

Team Peuterpalet 2 bestaat uit Samantha van Loenen, Petra Berk en Sarah en Haddoui en kunt u bereiken op 06 43395259

Team Peuterpalet 3 bestaat uit Jolanda Toet en Tugba Tuncer en kunt u bereiken op 06 41726382

Op de Doedijnsstraat is dit team Doedijntje, met Canan Aksoy, Emine Ozturk en Sevilay Erdogan en kunt u bereiken op 06 43395227